16.1.2015

TACOT - Täytteenä karemellisoitua porsasta ja ananas-salsaa


En muista milloin olisin syönyt tacoja ja jos niitä olen syönyt, niin niissä on ollut perinteinen jauhelihatäyte.  Jotakin muuta tällä kertaa. Tämä oli  hyvä kokeilu, raikasta ja samalla täyttävää!







Raaka-aineet:

Porsas:

500 g porsaan ulkofilettä
1 chili
2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 shalottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl vettä
2 tl sokeria

Ananas-salsa

Puolikas ananas
puolikas kurkku
n. 10 cm purjoa
suolaa, pippuria
1 lime

1 dl korianteria
1 pieni sipuli

Tacokuoria 8 kpl


Valmistusohjeet:

Pilko chili, shalottisipuli ja valkosipuli
Pilko porsaanliha pieniksi kuutioiksi
Lisää chili, shalotti, valkosipuli ja kalakastike porsaanlihan joukkoon

Kuori kurkku ja kuutioi
Pilko ananas murskaksi
Pilko purjo pieniksi kuutioiksi
Laita ainekset kulhoon ja purista sekaan limen mehu
Mausta suolalla ja pippurilla

Viipaloi sipuli
Pilko korianteri
Sekoita sipuli ja korianteri toisessa kulhosssa

Laita tacot uuniin ohjeen mukaan

Ruskista porsaanliha pannulla, kunnes se on kypsä
Lisää 2 rkl vettä ja 2 tl sokeria pannulle
Karamellisoi, kunnes lihat ovat kauniin ruskeita


Tarjoilu:

Tarjoile lämmitetyt tacot porsaanlihakuutioiden, ananas-salsan ja sipuli-korianteri seoksen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti