14.1.2015

KOREALAISITTAIN MAUSTETTU LIHAPATA


Jääkaapissa oli valmis karjalanpaistiliha paketti, possua ja nautaa. Tänään ei kuitenkaan ollut fiilistä tehdä karjalanpaistia, joten päätin kokeilla Korealaistyyppisesti maustettua pataa. Toimii hyvin ilman sokeriakin, korvasin hunajalla!










Raaka-aineet:

250 g Naudan paistilihaa
250 g Porsaan paistilihaa
0,5 dl seesamin siemeniä
0,5 dl gluteenitonta soijakastiketta
0,5 dl hunajaa
4dl vettä
lihafondia
3 kpl vihreää chiliä
2 kpl salottisipulia
1 kokonainen valkosipuli


Valmistusohjeet:

Viipaloi salottisipuli, chili ja valkosipuli
Jos käytät karjalanpaistilihoja, tee niistä ohuempia suikaleita
Ruskista lihojen pinta pannulla
Siirrä lihat kasariin
Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli
Freesaa sipuleita, kunnes pehmenevät
Lisää  pannulle chilit, soijakastike, fondi ja vesi,
Lisää viimeisenä seesaminsiemenet
Kiehauta seos ja siirrä se kasariin
Nosta 175 asteiseen uuniin
Tämä versio valmistui kiertoilmauunissa n. 3,5 tunnissa.
Lisäsin vettä muutamia kertoja kypsennyksen aikana

Tarjoilu:

Tarjoa riisin ja vihannesten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti