16.1.2015

KUUMA JA TULINEN AVOCADOKEITTO - Lisukkeena paahdettuja ja maustettuja kurpitsansiemeniä


Iso pussillinen avocadoja on pitänyt tuhota tämän viikon aikana, siispä tein avocadokeittoa ja paahdoin päälle kurpitsansiemeniä. -Tulista ja lämmittävää. Kesällä tämä nautitaan kylmänä ja päälle laitetaan esim. rapu-korianteri seosta.

















Raaka-aineet:

Keitto:
3 dl kanalientä
0,5 dl turkkilaista jugurttia
2-4 avocadoa ( käytin tähän neljä pientä)
1 sipuli
1 dl korianteria
0,5 dl persiljaa
0,5 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl hunajaa
1 limen mehu

Lisäke:
0,5 dl kurpitsansiemeniä
suolaa
1 tl hunajaa
paprikamaustetta
0,5 limen mehu


Valmistusohjeet:

Valmista kanaliemi
Pilko sipuli, avocadot,persilja ja korianteri
Lisää kanaliemi, mausteet ja jugurtti tehosekoittimeen
Lisää loput ainekset
Sekoita tasaiseksi keitoksi

Lisää kurpitsansiemenet pannulle
Paahda kunnes poksahtelevat
Lisää limenmehu, hunaja ja mausteet
Paahda hetki, kunnes siemenissä on kaunis väri


Tarjoilu:

Kieuhauta keitto nopeasti, aseta kulhoon ja lisää siemenet keiton pinnalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti