3.2.2015

BATAATTIBURGERI

Kaveri vinkkasi uudesta ruokahitistä, gluteenittomasta burgerista. Leivän asemasta käytetään bataattia. Tietenkin sitä piti kokeilla! Ensimmäinen bataattiburgerini sisälsi jauhelihapihvin, pekonia, juustoa ja kasviksia -  Aivan erinomaista. Kesällä laittaisin bataatit ja pihvit grilliin. Toimii varmasti monenlaisilla täytteillä. Seuraava burgeri täytetään kanalla tai kasviksilla!






Raaka-aineet:

400 g jauhelihaa
2 tl suolaa
1,5 tl valkopippuria
0,5 dl Fibrexiä ( sokerijuurikaskuitua)
1 kananmuna
Puolikas bataatti
Pekoniviipaleita
Tomaatti
Mustapekka juustoa
Ranskankermaa
1 avocado
puolikas punasipuli
oliiviöljyä, suolaa, valkopippuria


Valmistusohjeet:

Valmista pihvit
Sekoita Jauheliha, fibrex, kanamuna ja suola ja valkopippuri
Muotoile taikinasta isoja pihvejä
Leikkaa bataatti viipaleiksi, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja valkopippurilla
Laita jauhelihapihvit ja bataatti 200 asteiseen uuniin
Ovat valmiita, kun bataatti on sopivan pehmeää
Viipaloi avocado, tomaatti ja punasipuli
Leikkaa muutama viipale mustapekkajuustoa
Paista pekoniviipaleet pannulla
Kokoa hampurilainen
Laita bataattisiivu alimmaiseksi ja sen päälle jauhelihapihvi ja pekoni
Lisää mustapekkajuusto sekä, tomaatti, sipuli, avocado ja ranskankerma
Lisää toinen bataattiviipale päällimmäiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti