Mixed Balance keittiössä testataan ja ideoidaan uusia reseptejä sekä tuunataan vanhoja.-Ilman gluteenia!
8.2.2015
VIETNAMILAISET KEVÄTRULLAT (Menu 1)
Lauantaina oli vieraita illallispöydässä, sisko ja siskon mies. Pyrin valitsemaan sellaiset ruuat, joiden valmistus oli mahdollista aloittaa jo edellisenä päivänä. Istun mielummin mahollisimman paljon vieraiden kanssa samassa pöydässä, kuin vietän keittiössä hellan ääressä.
MENU 1. Alkupalaksi Vietnamilaisia kevätrullia, pääruokana oli karamellisoituja ribsejä ja portugalilaista riisipaistosta. Jälkiruokana juustoja ja suklaakuorrutettuja hedelmiä.
Olen katsellut kauniita kuvia vietnamilaisista kevätrullista jo pitkään ja miettinyt, että joku päivä näitä teen. - Parturireissulla eksyin kauppaan, jossa myytiin riisipaperia ja siitä se sitten lähti. Nämä ovat valtavan raikkaita ja IHANIA syödä! - Mukavaa seurusteluruokaa ja hyvä sekä kevyt alkupala. Tarjoilin näitä alkupalana!. - Työ sujui melko näppärästi, koska sisko auttoi valmisteluissa ja kasteli riisipapereita ja minä puolestani rullasin täytteet riisipaperin sisään.
Raaka-aineet:
Riisipapereita
1 sellerinvarsi
puolikas paprika
tuoretta korianteria
tuoretta basilikaa
Inkiväärikurkku:
2/ 3 kurkkua
1, 5 cm inkivääriä
2 rkl riisiviinietikkaa
Maustettu avocado:
2 avocadoa
1 rkl sambal olek kastiketta
ripaus valkopippuria
0,5 limen mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Soijadippi:
1 sitruunan mehu
0,5 dl soijakastiketta
ruohosipulia
2 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
Makea Chilikastike:
Valmista Chilikastiketta
Tarjoiluun: suolapähkinöitä
Valmistusohjeet rullat:
Valmista inkivärikurkut edellisenä päivänä tai viimeistään 2 h ennen rullien tekemistä
Kuori avocado ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Mausta avocado limellä, chilillä, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla
Leikkaa sellerin varsi ohuiksi tikuiksi
Leikkaa paprika ohuiksi tikuiksi
Kasta riisipaperit yksi kerrallaan kuumaan veteen, liota 20 sekunttia
Levitä riisipaperit puhtaan keittiöpyynkeen päälle
Taputtele pois ylimääräinen kosteus
Käännä liina päälle, jotta pysyvät kosteina
Täytä yksi rulla kerrallaan
Laita paperi leikkuulaudalle
Asettele paperin päälle, avocadoa, selleriä, paprikaa, inkiväärikurkkua ja yrttejä
Käännä molemmat reunat täytteen päälle ja rullaa napakaksi rullaksi
Halkaise rulla viistoittain kahtia
Tarjoilu:
Tarjoa suolapähkinöiden ja dippien kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti