27.1.2015

THAI KANAPULLAT- Salaatinlehtiä ja chilikastiketta


Mukavan kevyt iltaruoka syntyi jauhetusta kananlihasta ja salaatista ja kastikkeesta- Melko tulista sormiruokaa..












Raaka-aineet:

Kanapullat:

400 g jauhettua kananlihaa
n. 8 cm sitruunaruokoa ( pehmeä keskiosa)
2 valkosipulinkynttä
2 shalottisipulia
n. 10 cm purjoa
1,5 cm inkivääriä
1 porkkana
1 lime
1 chili
1/2 puntti tuoretta korianteria
2 rkl Thai kalakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa


Chilikastike:

2 rkl oliiviöljyä
 2rkl makeaa chilikastiketta ( Sweet Chili Sauce)
1 tl Sambal olek kastiketta
2 rkl raastettua porkkanaa
2 rkl raastettua kurkkua
1 rkl Thai kalakastiketta
1 rkl hunajaa

Tarjoiluun: salaatinlehtiä, kurkkuviipaleita. Jos haluat ruokaisempaa, niin keitä riisiä lisäksi

Silppua, valkosipuli, sipuli, porkkana, sitruunaruoko, korianteri
Laita ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen
Jauha hienoksi.
Sekoita jauhettu kananliha hyvin joukkoon.
Lisää suola, kalakastike, hunaja ja limen mehu

Tee taikinasta pieniä pullia
Laita kanapullat 200 asteiseen uuuniin
Ovat valmiita n. 25 min kuluttua

Odottaessa valmista kastike
Raasta porkkana ja kurkku
Sekoita muiden ainesten joukkoon

Tarjoile salaatinlehdestä: Kääri saalaatinlehden sisään, kurkku, kastike, ja kanapulla
Vaihtoehtoisesti tarjoa pullat ja kastike riisin kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti