Mixed Balance keittiössä testataan ja ideoidaan uusia reseptejä sekä tuunataan vanhoja.-Ilman gluteenia!
27.1.2015
THAI KANAPULLAT- Salaatinlehtiä ja chilikastiketta
Mukavan kevyt iltaruoka syntyi jauhetusta kananlihasta ja salaatista ja kastikkeesta- Melko tulista sormiruokaa..
Raaka-aineet:
Kanapullat:
400 g jauhettua kananlihaa
n. 8 cm sitruunaruokoa ( pehmeä keskiosa)
2 valkosipulinkynttä
2 shalottisipulia
n. 10 cm purjoa
1,5 cm inkivääriä
1 porkkana
1 lime
1 chili
1/2 puntti tuoretta korianteria
2 rkl Thai kalakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
Chilikastike:
2 rkl oliiviöljyä
2rkl makeaa chilikastiketta ( Sweet Chili Sauce)
1 tl Sambal olek kastiketta
2 rkl raastettua porkkanaa
2 rkl raastettua kurkkua
1 rkl Thai kalakastiketta
1 rkl hunajaa
Tarjoiluun: salaatinlehtiä, kurkkuviipaleita. Jos haluat ruokaisempaa, niin keitä riisiä lisäksi
Silppua, valkosipuli, sipuli, porkkana, sitruunaruoko, korianteri
Laita ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen
Jauha hienoksi.
Sekoita jauhettu kananliha hyvin joukkoon.
Lisää suola, kalakastike, hunaja ja limen mehu
Tee taikinasta pieniä pullia
Laita kanapullat 200 asteiseen uuuniin
Ovat valmiita n. 25 min kuluttua
Odottaessa valmista kastike
Raasta porkkana ja kurkku
Sekoita muiden ainesten joukkoon
Tarjoile salaatinlehdestä: Kääri saalaatinlehden sisään, kurkku, kastike, ja kanapulla
Vaihtoehtoisesti tarjoa pullat ja kastike riisin kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti