Mixed Balance keittiössä testataan ja ideoidaan uusia reseptejä sekä tuunataan vanhoja.-Ilman gluteenia!
26.1.2015
TÄYTETYT PUNAJUURET
Raivostuttavan ärsyttävä ruoka tehdä, mutta erittäin maukasta. Kuumien punajuurien kovertaminen ei todellakaan ole hauskaa puuhaa. Teen silti uudestaan näitä:): Lisäsin täytteeseen eiliseltä jääneen maustetun jauhelihan, mutta tämä toimii varmasti hyvin myös kasvis versona tai lisäkkeenä.
Raaka-aineet:
6-8 punajuurta
1/4 kukkakaali
100g cashew pähkinöitä
2 varsiselleriä
2 pakettia ( 200g) maustettua fetaa ( Minulla oli chili maustettu sekä oliivifeta)
2 rkl hunajaa
1,5 rkl soijaa
1 tl suolaa
2 rkl tuoretta tinjamia
Parmesananiraastetta punajuurien päälle
Jauhelihaa ( Tässä oli n. 1,5 dl paistettua jauhelihaa Maustettu tomaattipyreellä, suolalla, valkopippurilla ja soijalla)
Valmistusohjeet:
Keitä punajuuret kuorineen miltein kypsiksi
Pilko kukkakaali, selleri ja cashew pähkinät pieneksi silpuksi
Lisää mausteet ja feta
Sekoita
Raasta parmesaani
Kuori keitetyt punajuuret
Leikkaa kanta ja " hattu" pois
Koverra punajuuri pienellä lusikalla
Lisää täyte punajuuren sisään
Lisää pinnalle parmesaania
Laita punajuuret n. 200 asteiseen uuniin.
Pidä uunissa n. 25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin
Pidin puolet ajasta foliota punajuurien pääll
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti