Lohen suolaaminen, onko vaikeata? No ei, mutta siinä käy melkein joka kerta niin, että teen sen 5 min ennen uuniin laittoa. Tuloksena on joko liian suolaista, tai suolatonta tai epätasaisesti suolaantunutta lohta. Toinen juttu, mihin monesti sorrun on ylikypsennys. Nyt päätin tehdä toisin - Lohi suolaveteen ja mittari kylkeen! Hyvä yhdistelmä avocadogreippisalsan kanssa! Seuraavalla kerralla pitää keksiä, miten tähän saa rapean pinnan.
500g lohta
9 dl vettä
1 dl merisuolaa
Salsa:
2 avocadoa
1 chili ( siemenet poistettu)
puolikas paprika
tuoretta korianteria
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl öljyä
suolaa, pippuria
Valmistusohjeet:
Lohi:
Tee suolaliuos
Kiehauta vesi ja suola
jäähdytä kädenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi
Laita lohi suolaveteen 20 minuutiksi
Lämmitä uuni 100 asteeseen
Huuhtele lohi kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla
Laita uunivuokaan
Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja laita lohi uuniin
Kun mittari näyttää 42 astetta, niin lohi on valmis
Minulla tähän meni
Salsa:
Halkaise avocado ja poista kivi
Ota lusikalla hedelmäliha irti
Viipaloi chili
Viipaloi paprika ohuiksi tikuiksi
Pilko korianteri
Kuori greippi, niin että kaikki valkoinen osa on poistettu
Leikkaa lohkot erilleen kalvojen vierestä
Sekoita ainekset
Mausta punaviinietikalla, öljyllä, suolalla ja pippurilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti