17.1.2015

VALKOVIINISSÄ UITETUT LIHAPULLAT- Purjosuikaleiden ja rapean leivän kera


Ensimmäinen kerta, kun tulen yhdestä lihapullasta täyteen. Tennispallon kokoisia lihapullia, mehukkaassa valkoviinikastikkeessa. Patonki on tarjoilussa ihan ehdoton.  Vaativat vähän aikaa ja vaivaa, mutta hyviä ovat. Tästä riittäisi neljälle tai jopa kuudelle.




















Raaka-aineet, lihapullat:

500 g Porsaan jauhettua lihaa
500 g Naudan jauhettua lihaa
400 g kanan jauhettua lihaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl maissijauhoja
1,5 rkl suolaa
2 tl mustapippuria
1 tl valkopippuria
4 rkl kermaa
1,5 dl kuivatun leivän muruja. ( Pistin gluteenittoman leivän uuniin hetkeksi ja tein siitä korppujauhoja)


Raaka-aineet: Valkoviini + vihannekset

1 pullo valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 porkkana
1 varsiselleri
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Tuoretta tinjamia
2 parmesaanin kantaa ( Säilytän näitä aina jääkaapissa, antavat hyvin esim. keittoihin makua)
Suolaa, pippuria

Muuta: Purjoa tai kevätsipulia. Voita, Gluteenitonta patonkia

Valmistusohjeet:

Lämmitä uuni 230 asteiseksi
Tee lihapullat taikinasta. Tee 10 isoa lihapullaa.
Laita pullat uuniin n. 20-25 minuutiksi ( kunnes pinta on kauniin värinen)

Pilko valkkosipulit ja sipulit
Sekoita lihapullataikina
Pilko valkoviiniseoksen vihannekset. Ei ole väliä minkälaisia paloja teet, vihannekset poistetaan lopuksi
Freesaa valkoviiniseoksen vihannekset pannulla.
Lisää kanaliemi ja valkoviini pannulle.
Kiehauta
Laske uunin lämpötila 160:een asteeseen
Siirrä lihapullat kasariin ( Kuvassa oleva  ja minun astia on liian matala. Kastike roiskuu jonkin verran ja jos haluat suojella uuniasi, valitse korkeampi astia)
Lisää liemi lihapullinen päälle
Lisää parmesaanin kannat joukkoon
Lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria
Anna pullien olla uunissa n. 1,5 h.
Käännä pullat  tarvittaessa ympäri paiston puolessa välissä

Odottaessa pilko purjot tai kevät sipulit suokaleiksi
Freesaa voissa
Paahda ranskanleipä leivänpaahtimessa

Siirrä valmiit pullat toiseen astiaan ja siivilöi kastike


Tarjoilu:

Aseta yksi pulla lautaselle ja kaada päälle kastiketta.
Tarjoa purjosuikaleiden ja ranskanleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti