31.1.2015

TUPLASTI PAISTETUT PERUNAT ja RIISIJAUHOLLA PANEERATTUA PORSAAN FILETTÄ

Koko viikon on tehnyt mieli roskaruokaa tai jotain sen tyyppistä " tuhtia ruokaa" . Ketjujen hampurialaiset tai pizzerioiden pizzat ei kuitenkaan enää maistu ja varsinkin gluteenittomat versiot ovat usein melko kehnoja. Päätin siis eilen tehdä jotain, mitä paistetaan ja jotain missä on juustoa ja kermaa. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa  riisijauhoja paneroimisessa. Näytti toimivan hyvin. Paistaminen oli helpompaa, kuin perinteisen vehnäjauhoseoksen kanssa, koska riisijauho ei tarttunut pannuun. Maku ja koostumus oli myös oikein hyvä.










Raaka-aineet perunat:

12 pientä perunaa
0,5 dl yrttejä ( tässä persiljaa)
0,5 dl kevätsipulia
4 rkl ranskankermaa
parmesaani raastetta
suolaa, valkopippuria

Valmistusohje:

Pese perunat, älä kuori
Laita perunat uuniin jokainen omaan folioonsa
Laita perunat 200 asteiseen uuniin
Anna olla uunissa noin 45 min tai kunnes ovat pehmeitä
Odottaessa pilko yrtit ja kevätsipuli ja sekoita ranskankerman joukkoon
Mausta suolalla ja valkopippurilla
Raasta parmesaani
Ota perunat uunista ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia
Koverrra sisus teelusikalla ja laita se ranskankermaseoksen joukkoon
Täytä perunat seoksella
Lisää parmesaani perunoiden päälle
Laita perunat takaisin uuniin  n. 15-20 min ( kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut)
Tee odottaessa pihvit

Raaka-aineet

2 kpl valmiiksi nuijittuja porsaanfile pihvejä
0,5 dl riisijauhoja
suolaa, valkopippuria ja paprikajauhetta, maun mukaan ( näitä saa olla melko reilusti)

Valmistusohje:

Ota liha jäkaapista ulos siinä vaiheessa kun alat valmistamaan perunoita
Sekoita riisijauho ja mausteet
Kääntele pihvejä riisijauho,- ja mausteseoksessa, kunnes ovat kauttaaltaan kuorrutettu
Lisää pannulle reilusti oliiviöljyä
Paista molemmin puolin , kunnes ovat kypsiä, kauniin ruskeita ja rapeita pinnalta

Tarjoilu:

Tarjoile pihvit limelohkojen, tuplapaistettujen perunoiden ja kirsikkatomaattien kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti