13.1.2015

THAI MAUSTETTU JAUHELIHA,- YRTTISALAATTI


Tätä salaattia voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kaikki käy, naudan, porsaan tai kanan jauhettu liha. Käytin tähän naudan jauhelihaa. Kotona ei ollut purjosipulia,-  Lisäisin sitä seuraavalla kerralla. Yrttejä pitää olla paljon, Tähän käytin korianteria, basilikaa ja persiljaa. Muitakin yrttejä voisi testata! Salaatin pohjaksi laitoin avocadoja ja kurkkuja. Rapeita salaatinlehtiä kannattaa myös kokeilla.




















(  2-3hlö:lle)


Raaka-aineet:

400 g jauhelihaa
3 kpl pientä shalottisipulia
Yrttejä: Korianteria, Basilikaa, Persiljaa ( Jokaista n. 1/2 puntti)
2 cm Inkivääriä
1 kpl iso vihreä chili
1 lime
6 kpl kaffir lime leaves
1 rkl Thai Fish Sauce
0,5 tl valkopippuria

2 kpl avocadoa
n. 15 cm kurkkua


Valmistusohjeet:

Viipaloi avocado ja kurkku
Asettele lautaselle ja purista päälle puolikkaan limen mehu
Jauha lime lehdet morttelissa tai käytä valmiiksi jauhettuja lehtiä
Tee yrteistä  hakkelusta
Viipaloi shalottisipuli ohuiksi viipaleiksi
Silppua inkivääri veitsellä pieniksi kuutioiksi
Viipaloi chili ohuiksi viipaleiksi
Ruskista jauheliha
Mausta jauheliha puolikkaan limen mehulla, valkopippurilla ja Thai Fish Saucella
Sekoita pilkotut ainekset jauhelihan joukkoon
Sekoita hyvin


Tarjoilu:

Asettele jauhelihaseos avocadojen ja kurkkujen päälle. Nauti heti.
Salaatin voi tarjota myös täysin kylmänä ( Anna jauhelihan jäähtyä ja sekoita muut ainekset sekaan sen jälkeen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti