28.3.2015

VESIMELONIKEITTO THAI MAUSTEILLA, paahdettua ilmakuivattua kinkkua ja ranskankermaa


Menin sitten ostamaan kokonaisen vesimelonin ja nyt se on odottanut pöydällä kohta viikonpäivät. Varmasti kypsää! Vesimelonista voi valmistaa myös ruokaisia herkkuja ja päätinkin tehdä alkupalakeiton. Vesimelonikeitto on suolaisen-makeaa, jännittävän makuista ja kauniin väristä. Talvella nautitaan lämpimänä ja kesällä kylmänä. Tänään söimme lämmintä keittoa. Paahdoin lisäksi ilmakuivattua kinkkua.









Raaka-aineet:

Puolikas vesimeloni
1 sitruunaruoko
1 chili
2 valkosipulinkynttä
1, 5 rkl tuoretta inkivääriä
0,5 limen mehu
suolaa

Lisukkeet:

10 g ilmakuivattua kinkkua
kourallinen tuoretta korianteria
ranskankermaa

Valmistusohjeet:

Kuutio vesimeloni
Laita blenderiin ja pyöräytä nestemäiseksi
Siirrä 4/5 vesimeloni soosista kattilaan
Pilko sitruunaruoko ( ota pois kova kuori), chili, valkosipuli ja inkivääri
Kuullota pannulla n. 4 min
Lisää seos blenderiin vesimelonin kanssa
Jauha tasaiseksi
Lisää suola ja limen mehu
Laita loput vesimeloni soosita blenderiin
Jauha kaikki tasaiseksi
Lämmitä kattilassa

Lisukkeet:

Kuutio ilmakuivattu kinkku ( poista rasvainen osa)
Paahda pannulla, kunnes ruskistuu
Pilko korianteri

Tarjoilu:

Tarjoile lämmin keitto, ranskankerman, kinkkusilpun ja korianterisilpun kanssa

Ingredients:

0, 5 watermelon
1 chili
1 lemongrass
2 coves of garlic
1,5 ts fresh ginger
Half juice of lime
Salt

On the top:

10g prosciutto
Handfull fresh cilantro
Cream fresh

Intstructions:

Slice watermelon
Put in the blender and spin till smooth
Add 4/5 of watermelon sauce to the pot
Next remove hard shell from lemon grass
Chop chili, garlic and lemon grass
Sauté in pan about 4 minutes
Put rest of the watermelon sauce, chili, garlic and lemon grass in blender
Spin till smooth
Add salt and juice of lime
Add rest of the watermelon sauce and spin few times, till all ingredients are blended.
Warm up in pot

Toppings:

Chop prosciutto to small cubes
Chop cilantro
Fry prosciutto cubes in pan, till nice and browned


Serve:

Put warm soup in the plate
put one spoonfull cream fresh on the top
and add prosciutto cubes and cilantro on the top of cream fresh


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti