15.1.2015

2015 RUOKATRENDIT


Mitähän tarjoaisi 2015? Jenkkitutkimuksessa haastateltiin 1300 kokkia ja kysyttiin mikä on in 2015?. Mitä syödään aamiaiseksi, alkuruuaksi ja pääruuaksi ja mitä lisukkeita tarjotaan? Mun suosikkeja trendeistä oli iki-ihanat Amuce -bouchet  ja etnisiä aamupaloja pitää ainakin kerran kokeilla.
- Gluteenittomuus, luomu ja lähiruoka ovat myös ilahduttavan paljon esillä.

Tässä tärkeimmät pointit vapaasti suomennettuna ( Tutkimus: National restaurant association):


HOT 2015

AAMULLA JA BRUNSSILLA



Etnisiä vaikutteita aamiaistarjoilussa
Perinteisiä etnisiä aamiaistuotteita
Munanvalkuiaisista tehdyt munakkaat
Aamiaisburritot


ALKUPALAT



Vege alkupalat
Charcuterie
Street food tyyppiset alkupalat
Sea Food charcuterie
Amuse-bouche


PÄÄRUOKA


Lähiruoka
Uudet ( ei perinteiset) kalalajit ja kalaruuat
Uudet tavat leikata lihaa
Käytetään kestävän kehityksen periaatteilla pyydettyjä kaloja ja äyriäisiä
Luomuliha


LISÄKKEET



Gluteenittomat pastat ja nuudelit
Antiikin aikaan käytetyt jyvät yms.
Kvinoa
Musta riisi
Säilötyt vihannekset

2 kommenttia:

  1. Jenkeissä oli marketin lounassalaateissa tosi usein jotain muinaisviljaa. Joku Azteekkisalaatti (oli chiliä, papuja, muinaisviljaa yms.) oli mun suosikki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitähän onkin paljon. Muutama tuttu joukossa:

      Amaranth - a grain, used by the Aztecs, which is both gluten and wheat-free and is a source of vitamin C

      • Barley - an excellent source of fibre, manganese, selenium, and thiamine

      • Bulgur - a quick-cooking form of whole wheat which is high in manganese

      • Kamut - has a nutty flavour and is high in fibre, protein and several minerals, including selenium and manganese.

      • Millet - a small, whole grain is a staple in many Asian and African countries but thought of mostly as bird food in the United States

      • Spelt - commonly eaten in medieval times, spelt is part of the wheat family and is high in protein and fibre

      • Teff - common in Ethiopia, this grain has the highest calcium content

      • Quinoa - perhaps the best known ancient grain, quinoa is a complete protein since it has all nine essential amino acids

      Source: Today's Dietitian

      line

      Poista