20.1.2015

Home Made- KETSUPPI


En ole koskaan ollut kaupan ketsupin suuri ystävä. Tomaatit kyllä maistuvat ja niistä saa loistavia kastikkeita ja dippejä ja vaikka tätä itse tehtyä ketsuppia. Tämän reseptin varioin muutamasta netti-reseptistä ja lisäsin joitain raaka-aineita. Yleensä ketsuppiresepteissä keittoaika on lyhyempi. Minä keitän tomaatteja mielellään pidempään, jotta maku syvenee ja saavat makeutta.











Raaka-aineet:

6 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
0,5 chili
1,5 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl hunajaa
0,5 dl tomaattipyrettä
0,5 dl makeaa chili kastiketta
3 dl vettä
suolaa
pippuria


Valmistusohje:

Pilko tomaatit, sipulit, valkosipuli ja chili
Lisää kaikki ainekset kattilaan
Keitä miedolla lämmöllä n. 2 tuntia
Jäähdytä hieman

Soseuta tehosekottimella hienoksi
Purkita ja laita jääkaappiin.
Säilyy jääkaapissa pari viikkoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti