11.1.2015

AURINKOPASTA - Oranssi pikantin makuinen pastakastike ja reilusti parmesaania päälle








ORANSSI PASTAKASTIKE

Raaka-aineet:

2 rkl voita
4 kpl anjovisfileitä
3kpl keskikokoisia porkkanoita
4kpl isokokoisia chilejä
3 oksaa tuoretta timjamia
0,5 rkl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2,5 dl kanalientä
2/3 dl kermaa
3 kpl valkosipulinkynsiä
1,5 rkl Dijon sinappia
1 rkl sokeria
0,5 rkl valkoviinietikkaa
1 tl jauhettua muskottia
 1/4 tl kanelia


PASTA

Raaka-aineet:

( 4:lle)
400g Spaghettia ( Käytin gluteenitonta)
6 rkl oliiviöljyä sekä vähän lisää pastan päälle pirskotteluun
1 rkl chili hiutaleita
Tarpeen mukaan suolaa ja pippuria
Raastettua parmesaanijuustoa


Valmistusohjeet Oranssi kastike:

Sulata voi kattilassa ja lisää anjovikset
Riko anjovikset voin sekaan puukauhalla
Lisää pilkotut porkkanat, chilit, tinjami, suola ja pippuri
Lisää puolet kanaliemestä ja keitä kunnes liemi on miltein kiehunut pois ja porkkanat ovat pehmeitä
Laske lieden lämpöä ja lisää loput kanaliemestä
Kaada porkkanasekoitus blenderiin
Lisää kerma, valkoviinietikka, dijon sinappi, sokeri, muskotti ja kaneli blenderiin
Sekoita sileäksi ja tasaiseksi
Laita kastike esim. lasipurkkiin ja jääkaappiin.


Valmistusohjeet Pasta:

Valmista pasta ohjeen mukaan kattilassa. - Pastan pitää olla Al dente
Lisää pannulle öljyä ja chilihiutaleita,
Lisää pasta sekä 1/4 dl pastan keitinvettä pannulle
Lisää pannulle kuuma Oranssi kastike.
Sekoita puuhaarukalla, kunnes kastikkeet ovat imeytyneet pastaan ja pasta on kauniin oranssi


Tarjoilu:

Pirskota pastan päälle oliiviöljyä
Lisää raastettu parmesaani

Ideoita: Jos haluat lisää purutuntumaa,  voit kypsentää pastan päälle esim. ilmakuivattua kinkkua tai vaihtoehtoisesti lisätä paahdettuja pistaasipähkinöitä tai cashewpähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti