Ensimmäinen suupala oli melkoinen yllätys!- On muuten valtavasti erilaisia makuja ja rakennetta. - Purutuntumaa, pehmeitä osioita ja mehukasta salsaa. Jännittävä taco!
Alunperin tästä piti tulla kalataco. Tein kanatacon vain siitä syystä, että lähikaupassa ei ollut perjantaina turskan lisäksi muuta valkoista kalaa myytävänä. Tofutaco? Mikä ettei?
Raaka-aineet:
Appelsiini & Chili Sambal
1 iso appelsiini ( minulla oli pieniä veriappelsiinejä, joista käytin pari)
1 iso tulinen chili
1 yksikyntinen kokonainen valkosipuli
3 tl sokeria
ripaus suolaa
4 rkl riisiviinietikkaa
Valmistusohjeet:
Kuori appelsiini, siten että valkoiset osat on kaikki poistettu
Pilko chili
Pilko valkosipuli
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
Sekoita tasaiseksi
Laita jääkaappiin vähintään tunniksi
Raaka-aineet:
Kana:
300-400g kananrintafieleitä
1 tl tilliä
1 valkosipulin kynsi
1 shalottisipuli
1 rkl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl valkopippuria
2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
Suikaloi rintafilee
Silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi
Laita kanat kulhoon ja sekoita kaikkien muiden ainesten kanssa
Jätä marinoitumaan vähintään tunniksi
Laita ensin tacot uuniin 125 astetta 15 min
Paista kana sillävälin pannulla kypsäksi
Raakaa-aineet:
Yrtti,- tomaattisalsa
Kirsikkatomaatteja ( puolikas rasia)
Yrttejä pari kourallista: Korianteria, persiljaa, minttua
1 shalottisipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
0,5 limen mehu
Valmistusohjeet:
Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan
Silppua yritit
Viipaloi shalottisipuli ohuiksi viipaleiksi
Sekoita kaikki ainekset kulhossa
Purista lopuksi limen mehu päälle
Muut Raakaa-aineet:
10 kpl Taco kuoria
1 kpl mozzarellajuusto
1/ 4 amerikansalaattia ( pieneksi pilkottuna)
Tarjoilu:
Täytä tacot niin, että alle tulee salaattia ja mozzarellaa
Seuraavaksi Appelsiini-Chili Sambalia, sen jälkeen kanasuikaleet
Kanojen päälle vähän Appelsiini- Chili sambalia ja päälle tomaatti-yrttisalsa
Tarjoa heti! Tacot vettyvät nopeasti
Nauti ja ihastu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti