23.2.2015

POSSUA SIIDERIKASTIKKEELLA - lisäkkeenä paistettuja bataattilohkoja

Perjantai-iltana töiden jälkeen vähän väsyneenä kauppaan ja tietenkin ilman kauppalistaa. - Heräteostoksia ja kotona ei mitään hajua, mitä pitäisi syödä. Päällimmäinen idea oli tehdä jotain, missä ei tarvitse juuri tehdä mitään. - Kaupasta mukaan oli tarttunut puolikiloa possun ulkofilettä. Siitä sitten siideripossua valmistamaan. Oli helppoa, mutta oli myös vaivannäköön nähden erittäin hyvää.








Raaka-aineet:

500 g porsaan ulkofilettä
150g vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 kuiva omenasiideri
1 rkl chilikastiketta ( esim. sambal okek)
1 tl tinjamia
1 tl valkopippuria
2rkl dijon sinappia ( sinapinsiemenet mukana)
2 rkl maissijauhoja
Persiltaa
Parmesaania

Lisäke:

1 pieni tai 3/4 Bataattia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa


Valmistusohjeet:

Pilko ulkofilee ohuiksi viipaleiksi
Asettele fileet vuokaan
Mausta suolalla ja pippurilla
Laita kattilaan kerma, siideri, sinappi ja mausteet
Kiehauta ja sekoita pilkottu vuohenjuusto kastikkeeseen
Lisää maissijauhot kiehuvaan nesteeseen
Kaada kastike fileiden päälle
Laita 175 asteiseen uuniin
n. 1,15 h kuluttua ripottele päälle parmesaania
Kypsennä vielä n. 15 min, kunnes porsas on mureaa
Ripottele persiltaa valmiin porsaan päälle

Valmista bataatti
Leikkaa bataatti kiekoiksi
Mausta mausteilla, öljyllä ja valkoviinietikalla
Asettele vuokaan.
Laita baataatti samaan uuniin porsaan kanssa n. 45 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti