Whooo...tulista! Todella! Laitan seuraavan kerran yhden chilin vähemmän. Erilainen ja maukas pata kuitenkin ja salsa verdestä ja yrteistä saatu väri oli valtavan hieno. Chili Salsa Verdeen käytetään yleensä erityisiä chilipaprikoita, minulla oli tavallisia punaisia ja tulisia. Niitä paahdetiiin uunissa hetki, jotta maku pehmenisi. Tämä ei siis ole aito chili salsa verde, vaan sovellettu versio. Lihaa kypsytetään uunissa kolme tuntia ja lopuksi lisätään salsa verde kastike!
Salsa Verde:
Valmista tämä ensin:
Raaka-aineet:
1 puntti basilikaa
1 puntti persiljaa
1tl dijon sinappia
1 rkl kapriksia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
Hienonna yrttejä ja valkosipuleita hieman
Laita kaikki ainekset ( paitsi öljy) blenderiin
Jauha tasaiseksi massaksi
Lisää öljyä sen verran, että lopullinen koostumus on kastikemainen ( minä lisäsin n. 0,75 dl)
Raaka-aineet:
500 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
5 chiliä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl maissijauhoja
6 dl kanalientä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl hunajaa
1 rkl jauhettua korianteria
0,5 rkl valkopippuria
2 rkl oreganoa
Valmistusohjeet:
Poista chileistä siemenet
Laita ne 200 asteiseen uuniin ja paahda, kunnes mustuvat pinnalta
Pilko chilit pieneksi paloiksi
Ota liha lämpimään n. puolituntia ennen
Leikkaa liha kuutioiksi
Paista pannulla pinnat kiinni
Siirrä liha pataan
Viipaloi sipuli ja inkivääri
Lisää pannulle sipuli, inkivääri ja chili
Kuullosta, kunnes ovat pehmeitä
Lisää kanaliemi ja mausteet ja maissijauhot
Kiehauta
Lisää liempi porsaan kanssa pataan
Siirrä 175 asteiseen uuniin
Annan padan olla uunissa vajaa kolme tuntia
Katso välillä tilannetta ja lisää tarvittaessa vettä ( minun piti lisätä n. 1 dl)
Lisää Salsa Verde pataan, kun se on ollut uunissa n. 2 h 45 min.
Anna olla uunissa vielä 15 min
Anna valmiin padan tekeytyä pöydällä vähintään 15 min.
Tarjoilu:
Tarjoile riisinuudelin sekä leivän kera. Minä käytin perjantaina valmistettuja naanleipiä.
Leikkasin niistä suikaleita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti