31.3.2015

KVINOASALAATTI - Pekaanipähkinää, omenaa ja selleriä sekä lime-vinigrettiä


Kaupasta tuli tuliaisena loimulohta. Sille sitten kehitettiin kaveriksi kvinoasalaatti. - Oivallinen yhdistelmä. Kvinoa toimii niin monenlaisten raaka-aineiden kanssa. Tässä maukas lämmin tai kylmä salaatti, jossa on samalla raikas, mutta maanläheinen maku! Tarjosin tätä ruuan kanssa lämpimänä, mutta toimii näköjään vielä paremmin viileänä, makujen tasaannuttua.


 



Raaka-aineet

1 dl kvinoaa
2dl kanalientä
1,5 sellerinvartta
1 omena
1 sipuli
70 g pekaanipähkinöitä
1 rkl gluteenitonta soijaa
1 lime
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria


Valmistusohjeet:

Pilko selleri, sipuli ja omena pieniksi paloiksi
Kuullota seosta pannulla, kunnes kypsää
Keitä kvinoa ohjeen mukaan kanaliemessä
Sekota hunaja, limen mehu ja soija
Lisää kastike omena, selleri, sipuliseoksen sekaan
Lisää kvinoa joukkoon
Sekoita hyvin
Mausta suolalla ja pippurilla

Tarjoa heti esim. Kalan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti