3.4.2015

LAMPAAN SISÄFILETTÄ omena,- currymarinadissa sekä -VUOHENJUUSTO,- OMENARISOTTOA


Pitkäperjantain pääruuan teema oli omena. Lampaan sisäfileen marinadiin lisättiin omenakanelimarmeladia ja risottoon pilkottiin tuoretta omenaa. Tässä ruuassa oli hyvä tunnelma - Maut ja eri raaka-aineet sopivat loistavasti toiseensa ja marinadista keitetty kastike oli piste iin päälle!





















Raaka-aineet:

Lammas:

500 g Lampaan sisäfilettä
1, 5 dl omenakanelimarmeladia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
1 rlk curryjauhetta
0, 5 dl persiljaa
1 sipuli
2 cm tuoretta inkivääriä

Valmistusohjeet;

Pilko sipuli, inkivääri ja persilja
Sekoita keskenään muiden ainesten kanssa
Lisää lammas marinaadiin
Laita jääkaappiin n. 4 tunniksi tai yön yli
Sekoita välillä
Ennen lampaiden paistamista, poista ylimääräinen marinadi
Ota jääkaapista ulos vähintään puolituntia ennen paistoa
Paista muutama minuutti molemmilta puolilta
Saa jäädä vähän roseeksi keskeltä
Mikäli marinadia valuu liikaa pannulle, ota lampaat hetkeksi syrjään ja kuivaa pannu
Laita valmis lammas folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi
Leikkaa vinosti n. 0,5 cm viipaleiksi

Raaka-aineet:

Kastike

Lampaan marinadia
1 rkl lihafondia
1 rkl tomaattipyrettä
0, 5 dl punaviiniä
1, 5 dl vettä

Valmistusohjeet:

Lisää lampasista jäänyt marinadi sekä muut aineet blenderiin
Sekoita tasaiseksi
Kiehuta hitaasti kasaan, kunnes määrä on n. 1/4 alkuperäisestä


Raaka-aineet:

Risotto:

2 dl risottoriisiä
puolikas kanaliemikuutio
1, 5 sipulia
Oliiviöljyä
Voita
1 omena
sitruunan mehu
Vettä n. 6-7 dl
75 g vuohenjuustoa
0,5 dl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

Pilko sipulit ja omenat pieniksi
Kuullota öljy-voi seoksessa
Lisää riisit ja jatka kuullottamista, yhteensä n. 5 min
Lisää puristetun sitruunan mehu ja muu liemi vähitellen ja sekoita samalla
Rissotto on valmis, kun riisit ovat miltein kypsiä ( jätä hieman al dente)
Älä keitä risottoa liian kuivaksi, vaan jätä nestettä riisiin
Lisää lopuksi vuohenjuusto ja persilja, kuumenna
Anna vetäytyä kannen alla n. 15 min



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti