Pitkäperjantain pääruuan teema oli omena. Lampaan sisäfileen marinadiin lisättiin omenakanelimarmeladia ja risottoon pilkottiin tuoretta omenaa. Tässä ruuassa oli hyvä tunnelma - Maut ja eri raaka-aineet sopivat loistavasti toiseensa ja marinadista keitetty kastike oli piste iin päälle!
Raaka-aineet:
Lammas:
500 g Lampaan sisäfilettä
1, 5 dl omenakanelimarmeladia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
1 rlk curryjauhetta
0, 5 dl persiljaa
1 sipuli
2 cm tuoretta inkivääriä
Valmistusohjeet;
Pilko sipuli, inkivääri ja persilja
Sekoita keskenään muiden ainesten kanssa
Lisää lammas marinaadiin
Laita jääkaappiin n. 4 tunniksi tai yön yli
Sekoita välillä
Ennen lampaiden paistamista, poista ylimääräinen marinadi
Ota jääkaapista ulos vähintään puolituntia ennen paistoa
Paista muutama minuutti molemmilta puolilta
Saa jäädä vähän roseeksi keskeltä
Mikäli marinadia valuu liikaa pannulle, ota lampaat hetkeksi syrjään ja kuivaa pannu
Laita valmis lammas folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi
Leikkaa vinosti n. 0,5 cm viipaleiksi
Raaka-aineet:
Kastike
Lampaan marinadia
1 rkl lihafondia
1 rkl tomaattipyrettä
0, 5 dl punaviiniä
1, 5 dl vettä
Valmistusohjeet:
Lisää lampasista jäänyt marinadi sekä muut aineet blenderiin
Sekoita tasaiseksi
Kiehuta hitaasti kasaan, kunnes määrä on n. 1/4 alkuperäisestä
Raaka-aineet:
Risotto:
2 dl risottoriisiä
puolikas kanaliemikuutio
1, 5 sipulia
Oliiviöljyä
Voita
1 omena
sitruunan mehu
Vettä n. 6-7 dl
75 g vuohenjuustoa
0,5 dl tuoretta persiljaa
Valmistusohjeet:
Pilko sipulit ja omenat pieniksi
Kuullota öljy-voi seoksessa
Lisää riisit ja jatka kuullottamista, yhteensä n. 5 min
Lisää puristetun sitruunan mehu ja muu liemi vähitellen ja sekoita samalla
Rissotto on valmis, kun riisit ovat miltein kypsiä ( jätä hieman al dente)
Älä keitä risottoa liian kuivaksi, vaan jätä nestettä riisiin
Lisää lopuksi vuohenjuusto ja persilja, kuumenna
Anna vetäytyä kannen alla n. 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti