18.4.2015

SIIKAA CASHEWPESTOLLA KUORRUTETTUNA sekä PAAHDETTUA PERUNA,- PARSASALAATTIA


Ou, wow.. Tässä olisi ainesta viimeiseksi ateriaksi. Kotona tehty pesto vie kielen mennessään. Tarkoitukseni oli ostaa Pinjan siemeniä , mutta hintalappu oli aivan kohtuuton ( miltei 9€, pikku pussista), joten päätin testata cashewpähkinöitä. Kyllä on hyvää!
Siika on toki hyvää sellaisenaan, suolattuna ja voissa paistettuna, mutta kyllä tämä pesto-siika yhdistelmä on herkullinen. Lämmin peruna,- parsasalaatti sopi erinomaisesti kokonaisuuteen ja tällä kertaa viinikin sattui kohdilleen! Tämä pääsee aterioiden top 10 listalle.


















Raaka-aineet Siika:

600 g siikaa
suolaa

Pesto:

Puntti basilikaa
60g cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
0,5-1 dl oliiviöljyä
1dl parmesaania


Valmistusohjeet:

Suolaa siika
Jauha cashewpähkinät morttelissa
Pilko valkosipuli
Raasta juusto
Laita ainekset blenderiin
Lisää suola ja pippuri
Lisää öljy. Laita ensin 0,5 dl ja lisää tarpeen mukaan pikkuhiljaa
Sekoita tasaiseksi- Ei haittaa jos jää purutuntumaa, parempi niin!
Levitä pesto kalan päälle ja laita  220 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi

Raaka-aineet Peruna,-parsasalaatti:

10 pientä perunaa
10 vihreää parsaa

Kastike:

1, 5 tl dijon sinappia ( sinapinsiemenillä)
0,5 dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl tuoretta tinjamia

Valmistusohjeet:

Keitä perunoita  kuorineen n. 15 min. Älä keitä ihan kypsiksi!
Pilko perunat kuorineen kuuteen osaan
Kuori parsat
Laita parsat pannulle, lisää nokare voita
Ruskista hetki
Kaada päälle vettä
Kiehauta, kunnes ovat miltei valmiita ( al dente)
Pilko parsat
Pilko punasipuli
Sekoita perunat, sipuli ja parsa uuninkestävässä astiassa
Kaada kastike päälle
Laita siian kanssa uuniin n. 20 minuutiksi

Kastike:

Pilko tinjami
Sekoita ainekset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti