24.2.2015

TULINEN PAPU,- ja BATAATTIKEITTO- Avocado,- tomaattisalsaa


Erilaisia vihanneksia, täyttäviä papuja ja lämmittäviä mausteita.- Keiton päälle viileää avocado,- tomaattisalsaa ja jugurttia. - Hyvä yhdistelmä.
















Raaka-aineet:

Puolikas bataatti
1 porkkana
3 varsiselleriä
8 kevätsipuleiden varsia
2 dl tölkki ruskeita papuja
3 valkosipulinkynttä
2 avocadoa
0,5 sitruunan mehu
1 kasvisliemikuutio
2 rkl hunajaa
0,5 rkl mustapippuria
0,5 rkl cayennepippuria
0,5 rkl kurkumaa
0,5 rkl paprikamaustetta
0,5 rkl sipulijauhetta
0,5 rkl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 litra vettä

Valmistusohjeet:

Pilko porkkana, bataatti, selleri ja sipuli ja valkosipuli
Laita vihannekset kattilaan, lisää litra vettä ja kasvisliemikuutio
Lisää mausteet
Keitä vihanneksia, kunnes miltein pehmeitä
Lisää pavut, keitä vielä n. 5 min
Kuori avocado, pilko ja mausta sitruunalla
Lisää keiton joukkoon
Anna jäähtyä hetki
Laita keitto tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi ja silkkiseksi
Kiehauta kattilassa

Tarjoilu: Tarjoile keitto salsan ja turkkilaisen jugurtin kanssa


Salsa:

2 avocadoa
puolikas shalottisipuli
2 tomaattia
0,5 sitruunan mehu
mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohjeet:

Kuutio sipuli, avocado ja tomaatti
Purista avocadon päälle sitruunan mehu
Mausta avocado pippurilla ja sokerilla
Sekoita kaikki ainkest kulhossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti