17.3.2015

BORSSIKEITTO


Tähän mennessä paras löytämäni borssikeiton resepti.  Sovelsin hieman... Jos oikein aitoja makuja haluaa, niin pitäisi olla keittolihaa. Kotona ei ollut kuin jauhelihaa, joten en valmistanut lihalientä alusta alkaen,. Oikaisin ja  sekoitin veteen fonditiivistettä. Smetanan korvasin turkkilaisella jugurtilla-  Kevyttä toki, mutta ei niin maukasta kuin smetana.













Raaka-aineet:

400g  jauhelihaa
600 g keräkaalia
500 g punajuurta
3 porkkanaa
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl suolaa
0,5 rkl mustapippuria
1 rkl clilimausteseosta
1 rkl meiramia
3,5  litraa vettä ( vasikanfondia pullossa mainittu määrä)
öljyä


Valmistusohjeet:

Suikaloi kaali
Laita kaali kattilaan, lisää vesi ja fondi
Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia
Pilko sipuli ja porkkana
Kuullota vihannekset pannulla
Suikaloi punajuuri
Lisää punajuuri pannulle ja jatka kuullottamista vielä n. 10 min.
Lisää punajuuri, porkkana, sipuli seos kattilaan
Lisää mausteet
Paista jauhelija ja lisää se kattilaan
Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 1h 15 mn
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa
Pilko valkosopili ja murskaa se valkoviinietikan sekaan
Käännä levy pois päältä
Sekoita valkoviinietikka ja valkosipuli keittoon ja anna hautua vielä n. 30 min.
Säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja lopun voi pakastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti