12.3.2015

MUNAKOISO,- KANA,- TOMAATTIPAISTOS - Italialaisia makuja


Mahtavia makuja:) Munakoiso on herkullista tällä tavalla valmistettuna. Kanasta tulee oikein mehukasta, kun se saa hautua tomaattikastikkeessa.  - Paistosta jäi yksi annos jäljelle. Ruokaa piti saada seuraavana päivänä kahdelle, joten tein lopusta fritaatan tyyppisen munakkaan. Munakkaan ohje tekstin loppupuolella.












Raaka-aineet paistos:

1 munakoiso
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
Purkki paseerattua tomaattia
0,5 dl tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
0,5 rkl rakuunaa
0,5 rkl tinjamia
1 tl kanelia
0,5 rkl tuoretta jauhettua valkopippuria
1 tl muskottia
0,5 rkl suolaa
1 rkl sokeria
400 g kanafilettä
1,5 dl parmesaania
1 pallo mozzarellaa

Valmistusohje:


Pilko munakoiso ohuiksi viipaleiksi
Ripottele suolaa viipaleiden päälle- Itketä n. 0, 5 h, kuivaa talouspaperilla
Käännä ympäri ja toista
Aloita tomaattisoseen tekeminen, heti kun olet suolannut koisot
Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan
Pilko sipuli ja valkosipuli
Laita kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattipyre, mausteet ja kirsikkatomaatit
Lisää mausteet
Kuumenna tomaattisosetta
PAista pannulla valkosipulimurska ja sipulimurska
Lisää murska tomaattisoseen joukkoon kattilaan
Anna kiehua miedolla lämmöllä
Paista munakoisot pannulla ruskeiksi
Pilko kanafileet paloiksi
Paista kanafileiden pinnat kiinni
Asettele vuokaan kerroksittain munakoisoa, tomaattisosetta ja kanaa
Aloita tomaattisoseella ja päätä tomaattisoseella
Revi pinnalle mozzarellaa ja laita 200 asteiseen uuniin, anna olla uunissa 20 min
Raasta juusto
Ripottele juusto päällimmäiseksi ja laita takaisin uuniin n. 20 min.



Munakkaan ohje: 4 munaa, pari rkl maitoa, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Munaseos pannulle, anna hyytyä hetken ja lisää pilkottu paistos tasaisesti munakasseoksen päälle. Pilkoin päälle myös muutaman kirsikkatomaatin. Anna hyytyä miedolla lämmöllä valmiiski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti