Tein viimeksi bataattiburgereita, nyt on vuorossa kesäkurpitsa hampurger. Kuka kaipaa leipää, kun kesäkurpitsasta saa maukkaan hampurilaiskuoren. Pesto kruunaa burgerit!
Raaka-aineet:
1 kesäkurpitsa
coctail-tikkuja
400g jauhelihaa
0,5 dl fibrexiä
1 rkl suolaa
0,5 rkl jauhettua valkopippuria
1 kananmuna
1 sipuli
puolikas sipuli
100g ilmakuivattua kinkkua
1 tomaatti
puolikas mozzarella pallo
parmesaania
Valmistusohjeet:
Pilko kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi
Ripottele viipaleille suolaa
Itketä kurpitsoja ja kuivaa paperilla n. 15 min kuluttua
Käännä ympäri ja toista
Lado kurpitsat pellille
Jauhelihataikina:
Silppua sipuli
Sekoita jauheliha, sipuli, mausteet, fibrex ja kananmuna
Muotoile taikinasta ohuita pieniä pihvejä
Laita pihvit leivinpaperin päälle pellille
Saksanpähkinä pesto
puolikas puntti persiljaa
100 g saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapipuria
1 rkl hunajaa
Valmistusohjeet:
Hienonna persilja, valkosipuli ja saksanpähkinät
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen
Jauha hienoksi pestoksi
Laita jääkaappiin odottamaan
Laita kurpitsat ja pihvit 200 asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi
Pilko sipuli, mozzarella, tomaatti ja parmesaani
Paista ilmakuivattukinkku pannulla kauniin ruskeaksi ja rapeaksi
Kokoa burgerit
Kesäkurpitsa alle, sen jälkeen jauhelihapihvi,ilmakuivattukinkku, pestoa ja loput aineet
Seuraavaksi pestoa ja päälle kurpitsaviipale
Kiinnitä burgeri coctail-tikulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti