22.3.2015

NACHOS SUPREME KOLMELLA DIPILLÄ: Quacamole, Salsa, Juusto,- chili,- paprikakastike


Pitkä ilta ja myöhäinen nukkumaanmeno takana-  Seuraavaan päivään sopii täydellisesti kuorrutetut nachot ja dipit. Rentoa, värikästä ja leppoisaa viikonloppusafkaa. Pilkkomista on jonkin verran, joten olin tyytyväinen, että sain siihen hommaan apuja. Valmistimme kolme eri dippiä-  Quacamole, salsa ja juusto,,- paprika,- chilikastike. Syöjiä oli vain kaksi, joten kastikkeita jäi yli.




















 Juusto,- paprika,- chilikastike

Raaka-aineet:

2 paprikaa
120 g cheddar juustoa
1 chili
1 sipuli
2 dl kasvislientä

Valmistusohjeet:

Pilko paprika, sipuli ja chili
Laita ne kattikaan kasvisliemen kanssa
Kiehuta, kunnes pehmeitä
Jauha hienoksi blenderillä
Raasta juusto
Sekoita kattilassa juustoraaste ja paprikaseos
Kuumenna sen aikaa, kunnes juusto sulaa


Quagamole:

Raaka-aineet:

3 avocadoa
1 tomaatti
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikkaan limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet:

Kuori avocadot
Poista sisus lusikalla ja laita kulhoon
Purista limen mehu päälle
Murskaa avocado haarukalla tasaiseksi massaksi
Hienonna sipuli, valkosipuli ja tomaatti
Lisää avocadon joukkoon
Silppua korianteri
Sekoita korianteri ja mausteet muiden ainesten joukkoon

Salsa

Raaka-aineet:

4 tomaattia
1 sipuli
1 chili
kourallinen tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
2/3 tl juustokuminaa
2/ 3 tl suolaa
puolikas tl sokeria

Valmistusohjeet:

Pilko tomaatti ja sipuli
Hienonna korianteri
Lisää aineet kulhoon
Purista limenmehu päälle
Lisää mausteet


Nachos supreme

Raaka-aineet:

400 g naudan jauhelihaa
1, 5 dl raastettua parmesaania
1 dl olivejä
6 isoa jalopenoa
50-100 g Maissilastuja
1 tölkki tomaattimurskaa
0,5 dl tomaattipyrettä
1 tl valkopipulijauhtta
1 tl cayennepippuria
1 tl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
2 rkl kuivattua oreganoa
1 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1, 5 tl suolaa

Valmistusohjeet:

Raasta juusto
Pilko oliivit ja jalopenot pieniksi paloiksi
Ruskista jauheliha
Kaada sekaan tomaattimurska ja tomaattipyre
Mausta
Kaada jauhelihaseos vuokaan
Ripottele päälle oliivi,- jalopenoseos
Laita nachot seoksen päälle, siten, että puolet natchosta on jauhelihaseoksessa
Asettele ne siten, että ovat n. 45 asteen kulmassa
Nachot palavat herkästi, älä laita niitä pystyyn
Lisää päälle juustoraaste
Laita 180 asteiseen uuniin.
Anna olla uunissa kunnes juusto on ruskistunut

Tarjoile dippien kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti