22.3.2015

SEESAMI,- INKIVÄÄRIKANAA - Riisinuudeleita, basilikaa ja chiliä


Seesaminen sunnuntailounas - Tumma seesamiöljy ja paahdetut seesaminsiemenet maistuvat uskomattoman mahtavilta. Oikeastaan kaikki tässä annoksessa on kohdallaan.  Seesami,- inkiväärikastikkeen pähkinävoi oli uusi tuttavuus. Vaikein kohta on sekoittaa riisinuudeli, kastike ja kana, mutta kyllä siitäkin suoriuduttiin.














Raaka-aineet:

Kana + viimeistely:

350 g kananrintafilettä
1 rkl tummaa seesamiöljyä
1/2 rkl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 rkl maissijauhoja
1/2 rkl valkopippuria
1/8 rkl ruokasoodaa
2-3 annosta riisinuudeleita
puolikas puntti tuoretta basilikaa
1 punainen chili


Valmistusohjeet:

Suikaloi kana ohuiksi suikaleiksi
Raasta inkivääri
Sekoita maissijauho, valkopippuri, ruokasooda, suola ja sokeri
Lisää maissijauhoseos ja inkivääri suikaloidun kanan joukkoon
Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksia


Raaka-aineet :

Seesami,- inkiväärikastike:

1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kanalientä
1/4 dl riisiviiniä ( Mirin)
5 rkl gluteenitonta soijakastiketta
1,5 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl pähkinävoita
2, 5 rkl tummaa seesamiöljyä
3/4 rkl sokeria
1/2 rkl valkopippuria


Valmistusohjeet kastike:

Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ovat kauniin ruskeita ja tuoksuvat. Älä polta!
Keitä kanaliemi ja lisää Mirin joukkoon
Raasta inkivääri
Sekoita inkivääri, soija, pähkinävoi, seesamiöljy, sokeri ja valkopippuri kanaliemi-mirin seoksen joukkoon
Lisää neste blenderiin
Lisää seesaminsiemenet blenderiin
Sekoita tasaiseksi massaksi


Annoksen valmistaminen:

Paista kana pannulla kauniin ruskeaksi
Kuumenna vesi nuudeleita varten
Valmista nuudelit ohjeen mukaan
Kuumenna nopeasti seesamikastike pannulla kanan kanssa
Sekoita nuudelit joukkoon
Viimeistele basilikan lehdillä ja pilkotulla chilillä

Nauti välittömästi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti