Tänään testailin kaurahiutaleita lihapullataikinassa, sopii oikein hyvin. Tuore, limellä maustettu avocado antaa kivan säväyksen kuumaan pataan tai keittoon. En oikein tiedä, millä nimellä tätä kutsuisi?- Lusikalla nautittavaa joka tapauksessa. Sopiva illallinen kahdelle,
Lihapullat:
400 g nautasika jauhelihaa
1 sipuli
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl juustokuminaa
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl kuivattua jauhettua korianteria
0,5 rkl suolaa
Valmistusohjeet:
Silppua sipuli
Sekoita jauheliha, sipuli ja mausteet tiiviiksi massaksi
Muotoile massasta pieniä lihapullia
Paista öljyssä kauniin ruskeiksi
Siirrä lihapullat pannulta syrjään
Liemi:
1 paprika
2 avodacoa
0,5 limeä
2 valkosipulia
1 tölkki isoja valkoisia papuja
1 sipuli
5 dl kanalientä
1 rkl juustokuminaa
0,5 rkl chilikastiketta ( käytin Sambal oelek kastiketta)
0,5 rkl hunajaa
0,25 dl tuoretta korianteria
Valmistusohjeet:
Suikaloi paprika ja sipuli
Plko valkosipuli
Kuullota sipuli, valkosipuli ja paprika pannulla pehmeäksi
Lisää kanaliemi ja mausteet
Lisää pavut ja lihapullat
Lämmitä n. 10 minuuttia
Pilko avocadot
Lisää avocadot ja korianterisilppua valmiin ruuan pääälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti