Mixed Balance keittiössä testataan ja ideoidaan uusia reseptejä sekä tuunataan vanhoja.-Ilman gluteenia!
6.4.2015
KEBAB RIISILLÄ ja Punaista ja valkoista kastiketta
Kahdelle kun kokkaa, jää miltei aina ruokaa yli. Tällä kertaa pääsiäislammasta oli vielä jääkaapissa.
Kyselin kotona, mitä siitä pitäisi tehdä? Vastaus tuli nopeasti- Kebabia! Erittäin hyvä idea. Kerrankin sai oikeasta lampaanlihasta valmistettua kebabia!
Raaka-aineet:
Lampaan sisäfilettä n. 250 g ( Pääsiäislampaasta) ( Tähän kävisi tietenkin moni muukin liha)
Lampaan maustaminen:
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikaa
1, 5 tl oreganoa
Valmistusohjeet:
Pilko lammas ohuiksi suikaleiksi
Sekoita mausteet ja hiero ne suikaleiden pintaan
Paista öljyssä melko rapeiksi
Punainen kastike:
Raaka-aineet:
2 dl paseerattua tomaattia
0, 5 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl lihafondia
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
Valmistusohjeet:
Pilko valkosipuli ja sipuli
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes sipuli pehmenee
Laita blenderiin ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi
Valkoinen kastike:
Raaka-aineet:
1 dl kermaviiliä
Puolikkaan sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Valmistusohjeet:
Pilko valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen.
Laita jääkaappiin tekeytymään
Tarjoilu:
Raaka-aineet:
1/ 3 kurkkua
1 tomaatti
Salaattia
Pari peperonia
Keitettyä riisiä
Tarjoile kebab riisin, vihannesten ja kastikkeiden kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti