6.4.2015

KEBAB RIISILLÄ ja Punaista ja valkoista kastiketta


Kahdelle kun kokkaa, jää miltei aina ruokaa yli. Tällä kertaa pääsiäislammasta oli vielä jääkaapissa.
Kyselin kotona, mitä siitä pitäisi tehdä? Vastaus tuli nopeasti- Kebabia! Erittäin hyvä idea. Kerrankin sai oikeasta lampaanlihasta valmistettua kebabia!








Raaka-aineet:

Lampaan sisäfilettä n. 250 g ( Pääsiäislampaasta) ( Tähän kävisi tietenkin moni muukin liha)

Lampaan maustaminen:

1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikaa
1, 5 tl oreganoa

Valmistusohjeet:

Pilko lammas ohuiksi suikaleiksi
Sekoita mausteet ja hiero ne suikaleiden pintaan
Paista öljyssä melko rapeiksi

Punainen kastike:

Raaka-aineet:

2 dl paseerattua tomaattia
0, 5 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl lihafondia
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria

 Valmistusohjeet:

Pilko valkosipuli ja sipuli
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes sipuli pehmenee
Laita blenderiin ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi

Valkoinen kastike:

Raaka-aineet:

1 dl kermaviiliä
Puolikkaan sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Valmistusohjeet:

Pilko valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen.
Laita jääkaappiin tekeytymään

Tarjoilu:

Raaka-aineet:

1/ 3 kurkkua
1 tomaatti
Salaattia
Pari peperonia
Keitettyä riisiä

Tarjoile kebab riisin, vihannesten ja kastikkeiden kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti